• Citytrips

    Citytrips

Begeleide reis naar Berlijn
13 tot 16 september 2019


Klik hier voor meer info.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Culturele hoofdstad van Europa 2019: Matera

Matera is om vele redenen uniek. Het stadje in de regio Basilicata wordt al zo'n 35.000 jaar onafgebroken bewoond en is daarmee een van de oudste steden ter wereld en een van de eerste plaatsen waar mensen zich in Italië in de prehistorie vestigden.
Maar Matera is vooral zo bijzonder om de grotwoningen, 'Sassi' genoemd. De Sassi vormen een soort stad onder de stad - een Citta Sotteranea - en worden nog altijd bewoond of worden gebruikt als restaurant, museum, winkel, galerie of hotel. Deze Sassi zijn de reden waarom Matera als allereerste plaats in Italië in 1993 op de Lijst van Werelderfgoederen van Unesco belandde.

De filmwereld ontdekte ook al vroeg hoe fotogeniek Matera is. De Sassi'dienden als decor voor een groot aantal, vaak door de Bijbel geinspireerde, films zoals The Passion of Christ van Mel Gibson, The Young Messiah, King David en Ben Hur.

Logeren in Matero kan bijvoorbeeld in de Albergo Sextantio Le Grotte della Civita: